Forside
Om NEF
Lokallagene
Program
Medlemskap
Insekter som hobby
Tidsskrifter
Salgsliste
NEFs Bøker
Forhandlere
Diverse
Insektbilder
Lenker
English page
Norsk entomologisk forening
v/Lars Ove Hansen
Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo
Postboks 1172 Blindern
0318 Oslo

post@entomologi.no
Sist oppdatert:
29.06.2010
Norsk entomologisk forening
NEFs BØKER
Norges Sommerfugler - Leif Aarvik - Lars Ove Hansen - Vladimir Kononenko
Norges Sommerfugler er en unik håndbok som presenterer alle de norske storsommerfuglene, dvs. dagsommerfugler, svermere, spinnere, nattfly og målere. Boka har fargeplansjer av høy kvalitet som viser dyrene montert, samt en mengde bilder av dyr i naturen. Boka tar også for seg sommerfuglenes utvikling og levevis, systematikk og navnsetting, kartlegging og dokumentasjon, samt råd om innsamling og preparering. Alle norske arter vises med utbredelseskart. Boka utgis av Norsk entomologisk forening i samarbeid med Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Les mer om boka hos Natur og Fritid >>>.

Boka kan bestilles fra Natur og Fritid
 
 
Entomologiens historie i Norge - Lauritz Sømme
I forbindelse med foreningens 100 års jubileum skrev Lauritz Sømme boken om foreningens historie. Dette er en rikt illustrert bok som viser utviklingen av entomologien i Norge. Den legger vekt på de private entomologenes bidrag, men dekker også fagentomologenes arbeider. Du kan lese bokas innholdsfortegnelse her samt et utdrag av kapittel 4 her.

Boka kan bestilles fra vår bestillingsliste.
 
 
I år 2000 ble den første Sommerfuglkatalogen på 67 år utgitt i Norge. Catalogus Lepidopterorum Norvegiae må ses som en milepæl for norsk entomologi, og er et godt eksempel på fruktbart samarbeid mellom profesjonelle og private entomologer. Katalogen presenterte 44 nye arter for Norge.

Boka kan bestilles fra vår bestillingsliste.